top of page

Fully Present - Online Mindfulness & ACT training

Zoals de naam verraadt is dit programma erop ontwikkeld je -met je twee voeten- bewust in je leven te plaatsen. Doorheen het leven kunnen we steeds verder van onszelf verwijderd geraken door de invloed van opvoeding en cultuur, de wensen van onze dierbaren, nieuwe levensfases en de stress die deze met zich meebrengen.

 

We worden meegetrokken in de stroom, er werd ons immers nooit geleerd hoe onze eigen koers te ontdekken en te bewaken. Eigenlijk is dit best straf, niet? Steven Hayes (één van de grondleggers van ACT, Acceptance and Commitment Therapy – de onderbouw van dit programma) verwoordt het heel mooi als ‘je zou allicht ook niet met een racewagen gaan racen alvorens iemand je vertelde waar de remmen liggen?’.

Dit is wat je hier kan verwachten, een online cursus Mindfulness & ACT -voor beginners- dat alle fundamenten bevat in het leren omgaan met yours truly: je verstand. Onze innerlijke dictator, onze alomtegenwoordige woorden-machine, die maar al te vaak gericht is op het voldoen aan de eisen van buitenaf, of het net halsstarrig verzet ertegen -wat evenmin een betrouwbare maatstaf is voor wat jij echt wil.

 

Eens we leren kijken naar onze gedachten en gevoelens, ze leren zien voor wat ze zijn ontdekken we dat wij hen niet zijn. We leren volledig aanwezig zijn temidden van de storm van ervaringen, en dit is de plek van waaruit we onze eigen koers kunnen gaan ontdekken en varen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat omvat het programma?

  •  Er zijn 10 modules (bestaande uit interactieve videolessen, geleide meditaties en reflectiebladen) waarin we alle basisprincipes van Mindfulness & ACT samen overlopen en toespitsen op jouw leven en hulpvraag. 

  • We plannen 4 videocalls in van 30min waarin we je ervaringen dieper bespreken en opvolgen. 

  •  Je volgt de modules op je eigen ritme, er is geen deadline te behalen. 

  • Elke module wordt afgesloten met het stellen van intenties: het opbouwen van een 'daily practice'. Net zoals we meermaals zouden 'trainen' in eender welke fysieke ambitie, doen we hetzelfde met onze psyche. 

  • Je stuurt me je reflecties door na afloop van de module en ik geef schriftelijk feedback: extra toelichting, extra input waar nodig – je kan het in feite zien als een soort schriftelijke communicatietool die we doorheen die 10 modules gebruiken om het programma steeds meer af te stemmen op jouw noden.

  • Tussen de videolessen door ga je aan de slag met je 'daily practice' (dat kan een geleide meditatie, een dagboek of een waardevolle actie in daily life omvatten)

  • Bots je op obstakels tussenin? Dan kan je me steeds bereiken via mail of chat, en gaan we hands-on samen kijken hoe hiermee om te gaan.

  • Kostprijs: €495 of 3 maandelijkse betalingen van €170. 

  • Vrije optie: extra videocalls inplannen ter extra ondersteuning, dit is niet inbegrepen in de prijs (hiervoor is het tarief €70/50min).

  • Bekijk hier (onderaan de pagina via de terugbetalingstool) hoeveel je via de mutualiteit kan terugvorderen. 

 

Contacteer me om verdere vragen te stellen en -gratis- toegang te krijgen tot de intro sessie.

Mediteren, meditatie die wordt opgenomen
Psychologische flexibiliteit trainen
bottom of page