top of page
Wolken

Aanpak

Mijn aanpak is erop gericht je psychologische flexibiliteit te versterken: je vermogen om ruimte te maken voor al wat leeft, binnenin en rondom jou, en te blijven doen wat ertoe doet.

 

Klassieke gesprekstherapie kent hier zijn gebreken, het blijft vaak bij 'praten over' moeilijkheden wat niet noodzakelijkerwijs betekent dat we vaardiger worden in het omgaan met obstakels in ons dagelijkse leven; de werkelijke verandering waar we naar op zoek zijn blijft dan ook al eens uit.

 

Deze ervaring zette me ertoe aan -digitale - tools & - programma's te ontwikkelen: een mix van kennisoverdracht, geleide introspectie, meditatie en last but not least het opstellen van een daily practice.

 

Net als fysieke flexibiliteit, vraagt de psychologische versie dat we ons toewijden, liever kort en geregeld dan zelden maar intensief. Hierbij is het klassieke formaat van gesprekstherapie, waarbij we om de paar weken een uur therapie volgen, geen ideaal recept.  

 

Verwacht geen kant-en-klaar resultaatgefocust traject. Zo zit het leven, alsook jij en je veranderingsproces, niet in elkaar.

 

Verwacht wel een verschil te merken in je keuzevrijheid, innerlijke vervulling en welbevinden. Verandering in hoe jij je bed uitstapt en de dag aangaat. 

Wil je ineens mijn aanbod zien? Klik hier. Wil je eerst nog even ingaan op de inhoud van Mindfulness & ACT, lees verder. 

Onder onze pijn leeft vervulling   
 

De meeste mensen komen me opzoeken wanneer ze worstelen met pijnlijke ervaringen.​ Ze willen hier dan ook, kost wat kost,

zo snel mogelijk, vanaf. 

Wat als je pijn echter een belangrijke bondgenoot is, die je aangeeft waar je echt om geeft?  

 

Deze innerlijke worstelingen hebben, ons wat te bieden: de herontdekking van wie we werkelijk zijn en wat we werkelijk willen. 

Richting vinden in het leven

ACT

Acceptatie & 

Commitment Therapie maakt gebruik van de hexaflex, een diamant met zes zijden: zes kernprocessen die elkaar wederzijds versterken.  

 Deze kernprocessen leggen onze natuurlijke veerkracht bloot: ons inherent vermogen om te groeien doorheen uitdagingen. 

Alles wat je zoekt zit in jou. We hoeven het warm water niet uit te vinden. Het enige wat we doen is ervoor zorgen dat het terug vrij kan stromen. 

ACT & de hexaflex vormen de bouwstenen van elk programma dat ik ontwikkel, en dit kan zowel Nederlandstalig als in het Engels. Hier vind je meer over mijn aanbod.

bottom of page